Het Paleo dieet

Het Paleo dieet is niet echt een dieet. Het is meer een wijze van leven. Het Paleo dieet gaat uit van een primitieve vorm van leven in dit geval een primitieve vorm van eten. De Paleo gedachten gaat ervan uit dat het voedsel wat de holbewoners aten nog steeds goed voor ons is.

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat onze genen in de afgelopen duizenden jaren maar weinig zijn veranderd. Als we onze genen zouden vergelijken met de genen van de holbewoners zou je maar weinig verschil zien. We leven natuurlijk anders, kleden ons anders en eten vooral anders! En daar zit het grote verschil als het gaat om het Paleo dieet.

De meeste mensen houden zich niet bezig met waar hun voeding vandaan komt en wat er aan hun voeding wordt toegevoegd. Het gevolg van de ontwikkeling in ons voedingspatroon is een enorme stijging in het aantal welvaartsziekten. Steeds meer mensen krijgen op steeds jongere leeftijd last van overgewicht en diabetes. Nog steeds is de eerste doodsoorzaak hart- en vaatziekten en het aantal mensen met overgewicht loopt alleen maar op.

groentenpaleo
3047483192_88fa5dc81d

Revolutie in afvallen!

Sommige principes van het paleo dieet zullen in eerste instantie even wennen zijn. Volgens het Paleo dieet kan alleen de voeding die puur uit de natuur komt goed voor je zijn. De focus ligt dus op verse groenten, vers vlees, verse vis en fruit.

Daarnaast legt Paleo de gevolgen van verschillende voedingsstoffen anders. Iedereen verwacht hedendaags dik te worden van op de eerste plek vet. Doordat we zijn gestopt met het eten van vetten, zijn we veel koolhydraten gaan eten. Je kunt heel duidelijk een verband zien tussen het aantal mensen met overgewicht en het aantal koolhydraten wat er wordt gegeten. Er zijn diƫten die volledig uitgaan van het niet meer eten van koolhydraten. Genetisch gezien zijn mensen veel beter in staat om vetten te verbranden dan om veel koolhydraten te verwerken.

Meer energie en een gezonder leven!

Er wordt ook veel aandacht besteed aan de rol van eiwitten. Eiwitten vervullen een belangrijke rol in ons lichaam en zijn verantwoordelijk voor van alles met wat er in ons lichaam plaats vindt. Eiwitten zijn van grote invloed op spiergebruik en herstel van de spieren na een inspanning. Door voldoende eiwitten te eten kan je lichaam de taken weer optimaal uitvoeren en zal je je direct gezonder en fitter gaan voelen. Er is zelfs bewezen dat het praktisch niet mogelijk is om te veel goede eiwitten te nemen en dat deze in ieder geval niet door het lichaam opgeslagen zullen worden als vet.

140106125416-01-paleo-diet-0106-story-top